Десетки майки участвата в информационния ден „Да се дастъпим за кърменето“ в Северен парк

Десетки майки се включиха в информациония ден  „Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“ в Северен парк, организиран съвместно от Банка за майчина кърма и район Надежда, Столична община. Екип от лекари, акушерки и други медицински специалисти  от Банка за майчина кърма (Столична община) осигуриха индивидуални консултации на тема естествено хранене и грижи за бебето. Сред тях бяха теми като режим на кърмачето, правилната поза и доброто засукване на бебето, достатъчно количество ли е кърмата, какъв хранителен режим трябва да спазва майката по време на кърмене, захранване на бебето и много други.

От името на целия екип на Банка за майчина кърма благодаря на район „Надежда“ за поканата и предоставената възможност да се срещнем с настоящи и бъдещи майки в Северния парк. Възможността да застанем лице в лице с майките, да ги информираме за ползите от естественото хранене,  за нашия  Консулативен кабинет по кърмене, за мисията на Банката за майчина кърма е наистина безценна подкрепа. Това са първи стъпки в изграждането на национална кампания за подкрепа и информиране на майките.“, каза  д-р Мария Русинова, специалист по „Хранене и диететика”, директор на единствената по рода си в България Банка за майчина кърма.

Шампионски пример даде и олимпийския златен медалист Стойка Кръстева, която наскоро стана майка и подкрепя естественото хранене. „Благодаря на всички консултанти на Банка за майчина кърма, които насочват и подкрепят младите майки като мен! Освен знания, вие ни вдъхвате увереност и кураж, че правим най-правилният избор за развитието и здравето на децата ни. Пожелавам на организаторите от район „Надежда“ и Банка за майчина кърма да реализират повече подобни полезни събития за родителите.“, каза златната Стойка Кръстева.

„Екипът на район „Надежда“ е ангажиран с много социални каузи през последните години. Радвам се, че срещаме нови партньори в лицето на  медицинските  специалисти от Банка за майчина кърма.  С реализирането на подобни информационни дни подкрепяме  родителите и превръщаме Северен парк в място с истинска социална значимост.“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Информационният ден „Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“ се организира по повод Световната седмица на кърменето (1-7 август) и с продуктовата подкрепа на Лавена АД, SOpharmacy и WaterWipes.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *