Донорска кърма за алергия към белтъка на кравето мляко

Споделяме втората история на българско бебе, получавало кърма от Банка за майчина кърма София.

Повечето бебета започват да приемат донорско майчино мляко през първия ден от живота или скоро след това, но това бебе, родено на термин без проблеми, е на 8 седмици, когато за първи път взима кърма от банката за кърма в София. При редовната консултация с педиатър, когато бебето е на 4 седмици, показва недостатъчен растеж и се оказва, че майката има проблеми с кърменето. За съжаление преминаването към адаптирано мляко бързо довежда до редица проблеми – от обширен обрив до обилно повръщане след всяко хранене, което след това отнема редица консултации в продължение на още четири седмици, преди да бъде диагностицирано като алергия към белтъка на кравето мляко. Съветът към родителите да се свържат с банката за кърма довежда до одобрение на бебето за донорско майчино мляко, което му е предоставяно в продължение на почти 300 дни и възлиза на над 85 литра. Веднъж започнали, проблемите започват да отшумяват, обривите изчезват и повръщането значително намалява. 

Невъзможно е да не се чудите дали подкрепата за кърмене, включително при необходимост добавка от донорска кърма по времето, когато проблемът с кърменето се е очертал за първи път, би дало на майката време да потърси професионална помощ, да увеличи собствената си кърма и да се справи с основната причина за проблема с кърменето. Това, което тя ясно заявява обаче е, че даването на донорска кърма на бебето я е мотивирало да положи всички усилия, за да продължи да поддържа лактацията си с помощта на помпа.

„Пълноценна майка“ – така описва себе си сега, след като е видяла ползите за бебето си от изключителното хранене с кърма и е премахнала нуждата от адаптирано мляко.Даряването на кърма е най-висшият акт на човечност. Като дарявате кърма, вие не само давате здраве, но и част от себе си, най-доброто от вас. Благодаря ви!“ е нейното послание до донорите на майчина кърма навсякъде по света.

Donor human milk for cow’s milk protein allergy – Bulgaria

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *