Специалисти в помощ на кърменето

От 1 до 7 август 2022 г. отбелязваме Световната седмица на кърменето – глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. През 1990 г. във Флоренция е приета Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, според която: „Световна цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко“.

Тази идеална форма на детското хранене може да бъде осъществена, ако жените бъдат подкрепяни.

Банка за майчина кърма в София е една от институциите, чиито приоритет е не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.

На 4 август 2022 г. от 15,00 ч. в сградата на  Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене на ул. „Сава Михайлов“ №57 ще се организира среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции и лица ангажирани с тази кауза.

За да бъдем полезни на кърмещите майки и бебетата в риск, в центъра на дискусията ще поставим въпроси свързани с възможностите, които има Банката за майчина кърма в София и проблемите, пред които са изправени медицинските специалисти с надежда тази среща да бъде начало на взаимно сътрудничество.

Заявка за участие на имейла на БМК bankazamaichinakarma@abv.bg или на тел. 02/8281510; 0887665323 – д-р Весела Милошева, координатор на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *